Annonce 1

1300 solcelleejere stævner minister

Annonce 15

Fra fyens.dk
Læs hele artiklen her

Over 1300 solcelleejere er med i stævningen mod Energiministeriet, og der kommer flere til hver eneste dag. Solcelleejerne føler sig snydt, fordi de fremover skal afregne moms løbende – stik imod det, de mener, de blev lovet i en bred politisk aftale fra 2012.

Christian Wiggers fra Kværndrup på Fyn er vred. Han er en af de 85.000 solcelleejere, der tilsammen kommer til at tabe et sted mellem 17 og 42,5 millioner kroner årligt på en ændring i momsafregningen, som Energinet netop har varslet.

I stedet for at afregne moms en gang om året, skal solcelleejerne nu afregne moms løbende. Det betyder, at Christian Wiggers om vinteren ikke længere kan bruge gratis af den strøm, hans solcelleanlæg har produceret om sommeren. I stedet skal han sælge den overskydende strøm fra sit anlæg om sommeren til spotpris og købe den om vinteren til spotpris.

Det er et klart brud på den brede politiske aftale, et flertal af Folketingets partier indgik i 2012, mener foreningen Danske Energiforbrugere DENFO og Christian Wiggers.

Det koster 300 kroner at være med i stævningen, og 400 kr. for medlemskabet til foreningen DENFO.

Foto Kim Rune


Dette er et af DENFOs mange dokumenter:

Lars Chr. Lilleholt spurgte 23.09.2013 Martin Lidegaard om der:
ligget et politisk ønske om ikke at ramme selskaber med reel tilbagevirkende kraft bag aftalen om overgangsordningen for solcelleanlæg og øvrige små vedvarende energi (VE)-anlæg?

Martin Lidegaard henviser til Den politiske aftale af 15. november 2012 om strategi for solcelleanlæg, som også Lars Chr. Lilleholt underskrev.

Martin Lidegaards svar til Solcelleejerene den 21. november 2012

Minister Martin Lidegaards svar til solcelleejerne på årsbasseret nettoafregnede solcelleejere.

Læs resten af artiklen her

DENFO varetager udelukkende energiforbrugernes interesse og er høringsberettiget.

Annonce 16