Annonce 1

Store solcelleparker kræver stærkere elnet

Annonce 15

Større solcelleparker er ved at være så økonomisk attraktive, at barrieren for en hurtig udbredelse af vedvarende energi (VE) nu snarere ligger i kommunal sagsbehandling end i omfanget af støttekroner.

Det er bare med at komme i gang med at udbygge forbrugernes net, man har ikke problemer med at finde kapital til Viking link, nemlig betalt af forbrugerne og energinet tjener på transmissionen, men skal man passe ens “eget net” og optimere det, da er det straks et problem. Kør en tur syd for grænsen der har man ingen problemer med at få sol, vind og biogas til spille sammen i et grid system. Viking link bliver kun til brug for England og Tyskland, da Danmark primært er knyttet til Scanlink.

Klik på linket og læs hele artiklen fra Dansk Energi

https://www.danskenergi.dk/nyheder/store-solcelleparker-kraever-staerkere-elnet?utm_medium=email&utm_campaign=4%20februar&utm_content=4%20februar+CID_05fe2af601ddec39e1f325366c5bc921&utm_source=Campaign%20Monitor&utm_term=LS%20HELE%20HISTORIEN

Det viser igen at der er brug for DENFO

Annonce 16