Annonce 1

Danmarks første solcellebus kører nu på Ærø

Annonce 15


Danmarks første Solarbus kører på Ærø

På Ærø fokuserer de meget på at være klimavenlige, snart begynder Danmarks første elfærge ”Ellen” at sejle i dette område, som et eksempel på at man gerne vil være grønne frontløbere.

Øen har også et busselskab ”Jesper Bus” som bakker op om de grønne tiltag, så når man gerne vil gøre noget godt for klimaet, kan man nedbringe dieselforbruget med solceller fra Solarbus i Vejle.

En dieselbus bruger mange liter brændstof på et år, og dette kan nedbringes med 5% til 10% afhængig af, hvor i verden bussen kører,  og det jo en god begyndelse, samtidig med at det gøres med grøn energi fra miljørigtige solceller. Det er det en ren win win for både vognmanden og borgerne.

Hvordan fungerer sådan et system ?

Jo, som tommelfingerregel bruges der 1 liter diesel til at producere 1KWh strøm, og en bus bruger generelt meget strøm til lysskilte, aircon, video overvågning, overfaldsalarmer, TV osv, og med det store tab der er ved at konvertere diesel til strøm, er det en god ide at tilføre strømmen til bussen på anden vis.

cof

Her kommer de fleksible CIGS solceller fra Green Energy Scandinavia ind i billedet, og kombineret med en specialudviklet laderegulator, tanker solcellerne strøm på bussens batterier, så man nedbringer elproduktionen fra generatoren, og derved sparer brændstof, faktisk kan man i Skandinavien nedbringe forbruget med 1000 liter pr. år pr. bus, og 2000 liter i Sydeuropa og andre steder hvor det er mere solrigt.

I Santiago Chile bliver de 2 første Solarbusser installeret i februar, men flere er på vej i Danmark, Norge mfl., du kan kende dem på streameren i bagruden, hvor der står

Jens Ottosen

Annonce 16