Annonce 1

Sådan går du Offgrid

dav

Annonce 15

DENFO oplever en stigende forespørgelse på at gå offgrid, en af grundene er de sidste lovbrud af en stribe, som de mindre VE producenter er blevet udsat for.

Det kan være en bombe under den grønne omstilling.

 Vil du også have 100% afgiftsfri el ?

Man er ved at drukne i fyord som nettarif, PSO afgift, transportafgift, elafgift, Flexafregning, moms osv. når man forsøger at tyde sin elregning, samtidig med at solcelleejere og ejere af husstandsvindmøller gang på gang bliver holdt for nar og bedraget af politikerne……

Jeg ved ikke hvem der er klogest, men jeg ved med sikkerhed at den slags giver grobund for andre måder at få sin energi ved egenproduktion, hvilket alle borgere i EU har ret til, uden at kunne pålægges noget form for afgifter !

Man hører hele tiden at der ikke er økonomi i at installere solceller og husstandsmøller, da man nærmest vil komme til at forære sin overproduktion til nettet, samtidig med at politikerne råber provenutab i alle retninger…..

I virkelighedens verden er det dog stadig en god grøn ide, så længe man kan holde sin produktion på egen matrikel, og her kommer batteribankerne mere og mere ind i billedet, da de kan fyldes med grøn strøm som efterfølgende kan bruges i husstanden eller elbilen 100% AFGIFTSFRIT !

Det er vigtigt at slå følgende fast: Man skal IKKE søge om noget som helst, når man kører offgrid, så det er bare at gå i gang med at installere !

De gode batteribanker med lithium batterier ligger dog stadig i den dyre ende, men priserne falder langsomt i takt med at batteriproduktionen stiger pga. elbilernes indtog i alle andre lande end Danmark.

Der er flere og flere der af samme grund bygger deres egen batteribank, enten med blybatterier, eller second life (genbrug) li-ion batterier fra eksempelvis laptops eller elværktøj. Det mest brugte batteri hedder 18650, og det er den type jeg selv anvender i mine projekter privat.

Jeg er netop blevet færdig med min anden li-ion bank der er på 7 KWh og 48V, og indeholder knap 1000 stk. 18650 celler, delt op i 12 moduler,i alt ca. 14 Kwh som bliver ladet med 2280Wp CIGS solceller monteret på syd og vest henholdsvis facade og tag.  Batteribanken forsyner en 1-faset ren sinus inverter på 3000W, som leverer strøm til fryseren og andre forbrugere i huset, hvis banken er ved at løbe ”tør” skiftes der over på det faste elnet, via en automatisk switch, så jeg er sikker på altid at have strøm, samtidig med at jeg får det størst mulige udbytte af min ”egen” afgiftsfrie grønne strøm året rundt.

Jeg er nu gået i gang med min tredje batteribank, som bliver på 7-8KWh, den kommer til at arbejde sammen med bank 1 og 2, dog skal der flere solceller på systemet for at fylde banken.

Der er lavet en tilbundsgående undersøgelse, der klart viser at den bedste og billigste måde at styrke elnettet på, er at producere el decentralt, det betyder at man anbefaler der installeres mange flere solceller på tagene i Danmark, og nettet bruges som batteri, så lad os endelig få nettomålerordningen genindført, uden afskrivninger og andre tåbeligheder!

Dette skriv er en direkte følge af politikernes gentagne chikane af os der gerne vil bidrage til et renere og grønnere miljø, og ja…., hvem er mon den klogeste, den der slap af med afgifterne, eller dem der lavede en HELT forfejlet afgiftspolitik på ”grøn” strøm, eller sagt på en anden måde, er det ikke bedre som kassemester på Borgen at få lidt mindre, end ingenting at få, for det er hvad det ender med under de nuværende omstændigheder?

Jens Ottosen

jens@o2sen.dk

Annonce 16