Annonce 1

Har Energiminister, Lars Chr. Lilleholt en Blankocheck på bekostning af forbrugerne?

(Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen)(Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen)

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Milliarddyr gasledning graver hele Danmark op for polakkernes skyld

ANALYSE: Ny gasledning til Polen hverken forbedrer forsyningssikkerheden eller fremmer den grønne omstilling i Danmark. Alligevel er der ingen debat om projektet.

Dette er anden gang på et år at Energinet ansøger hos Energiminister Lars Chr. Lilleholt om et projekt, vil sætte forbrugerne i Danmark, som betalerne.

Lars Chr. Lilleholt godkendte i oktober 2017 Energinets projekt “Viking Link”, som gør at forbrugerne får en ekstra omkostning på mere end 11 mia. kr.

Bølgerne går højt om Viking Link et 11 mia. kr. dyrt søkabel til England. Projektet har fået energi­forskere op i det røde felt, fordi det efter deres mening er en skidt investering, og borgerne i Vestjylland er møgsure over udsigten til 500 nye højspændingsmaster.

Se Ingeniørens artikel “Professorer frygter kæmpe fejlinvestering“.

Men når det gælder et andet gigantisk energiprojekt, den polsk-danske gasledning Baltic Pipe, har der været forbløffende stille.

Se TVFYNs artikel “Her er, hvad du skal vide om gasledningen Baltic Pipe

 

(Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen)

(Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen)

 

Her er ellers tale om en investering til cirka 12 mia. kr. – heraf 6,3 mia. kr. for den danske del – og en ledning, som vil pløje sig igennem store dele af landskabet fra Egtved i Jylland og ind over Fyn og Sydsjælland for at forlade Danmark syd for Fakse Ladeplads; foruden at den skal ligge på havbunden i både Nordsøen og Østersøen.

Læs mere om Baltic PIPE i artiklen her

Læs om

Viking Link
Projekt siden Viking Link
Baltic Pipe 
Progejt siden Baltic Pipe

Bal

Annonce 16