Annonce 1

Retssag på vej: 50.000 solcelleejere har betalt for mange afgifter

Annonce 15

Fra Bolius

Energiministeriet er blevet sagsøgt af Forbrugerorganisationen DENFO (Danske Energiforbrugere) i en strid om afregning af el, hvor ca. halvdelen af de danske solcelleejere ifølge DENFO betaler for meget i afgifter.

Omkring halvdelen af alle danske solcelleejere betaler for meget i afgifter og har gjort det siden 2010, hvor loven om solceller blev ændret. Her var beskeden, at solcelleejere ikke skal betale afgifter af den el, der er i overskud, sendes tilbage på elnettet og senere modregnes i deres forbrug.

Så langt er alle enige, og i efteråret 2016 nedsatte energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt en arbejdsgruppe, der skulle afdække problemets omfang og komme med forslag til løsninger. Men ifølge Michael Hvitfeldt, bestyrelsesformand i forbrugerorganisationen DENFO (Danske Energiforbrugere), går arbejdet for langsomt, og derfor har de nu taget sagen til domstolene med krav om kompensation til de berørte solcelleejere.

Læs mere her

Annonce 16