Annonce 1

DI: Fjernvarmen skal op på dupperne og effektivisere for milliardbeløb

Herning Varmeværk (Eniig.dk)

Annonce 15

Fra Altinget

DEBAT: Fjernvarmeselskaberne har kendt til grundbeløbets bortfald siden 2004. Derfor er det på tide, at de kommer op på dupperne og får effektiviseret branchen for 2,3 milliarder kroner, skriver branchedirektør Troels Ranis.

Af Troels Ranis
branchedirektør i DI Energi

I Danmark har vi verdens bedste fjernvarmesektor. Den leverer klimavenlig varme med høj forsyningssikkerhed. Det er rigtigt godt. DI ønsker, at fjernvarme bliver valgt til som forsyningskilde, fordi det er det bedste og billigste valg, og sådan er det desværre ikke alle steder.

Vi anerkender, at prisen på fjernvarme er faldet over de senere år. Det fremgår tydeligt af Energitilsynets statistik. Men prisfaldet skyldes i langt overvejende grad faldende brændselspriser. Der er således stadig behov for, at fjernvarmesektoren kan gøre arbejdet bedre og billigere.

Læs mere her.

Annonce 16